Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne para cezası ve tribün blokesi uygulanmasına karar verdi. Karar, kulübün 4 Nisan 2025 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER-ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FK Trendyol 1.Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle alındı.
PFDK, saha olayları nedeniyle Amed Sportif Faaliyetler'i Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca toplam 84.000 TL para cezası ile cezalandırdı.
Ayrıca, FDT'nin 52/3. maddesi gereğince, saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Doğu Alt Tribün 132 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edildi. Bu karar neticesinde, bu blokta yer alan seyirciler kulübün bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya giriş yapamayacaklar.
TFF'nin bu kararı, Trendyol 1.Lig'de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler camiasında üzüntüye yol açtı. Kulüp yönetiminin konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.
Amedspor'a PFDK'dan Ceza Yağdı!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne para cezası ve tribün blokesi uygulanmasına karar verdi.
Kaynak: Halit Aydin / TFF
Yorumlar