TFF 2. Lig Play-Off 3. Tur karşılaşmasında Vanspor FK, 22 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Elazığspor’u Van Atatürk Stadyumu’nda ağırlayacak. Karşılaşmanın hakemi Çağdaş Altay olarak belirlenirken, kritik mücadele öncesi Elazığ basınından dikkat çeken çıkışlar geldi. Elazığ medyası, maçın Van’da oynanmasına karşı yoğun bir karalama kampanyası başlatarak stat ışıklarının yetersizliği gibi iddialarla kamuoyunu manipüle etmeye çalıştı.
Van’da birlik ve beraberlik mesajları vererek centilmence bir mücadele çağrısında bulunan Vanspor FK Başkanı Erol Temel ve Van basını ise Elazığ basınının hedefi haline geldi. Yapılan çirkin saldırılar kamuoyunda tepki çekerken, Vanlı sporseverler ve kamuoyundan Elazığ basınının bu ayrıştırıcı diline karşı sağduyu çağrısı yapıldı.
Vanspor’un ev sahipliğinde oynanacak bu önemli karşılaşma öncesi gerginliği artıran açıklamaların, futbolun dostluk ve kardeşlik ruhuna zarar verdiği vurgulanıyor. Vanspor cephesinde ise tüm hazırlıklar fair-play çerçevesinde devam ediyor.
Hafta sonu kendi evinde rakip takımı ağırlayacak Vanspor karşılaşmadan galip ayrılarak Play-Off turunda yoluna tüm ayrıştırıcı ve kışkırtıcı eylemlere rağmen devam etmeyi hedefliyor.