TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta yer alan ve bu hafta Esenler Erokspor ile karşılaşacak olan Serik Belediyespor ligin son maçına çıkmama kararı aldığını açıklamıştı. Yapılan açıklamadan sonra takıma tepkiler yağarken bugün maçın oynanıp oynanmayacağı merak konusu oldu.

Futbolcuların ortak yaptığı açıklamada, “Serik Belediyespor futbolcuları olarak, alın terimizle sorunlarımızı lig sonuna kadar halı altına süpürerek takımımızı ligde bıraktık. Ancak bu süreçte SERİK BELEDİYESPOR sahipsiz bırakıldı ve bizler zor günler geçirirken deplasmanlarda, bayramlarda ve özellikle ligde kalmayı garantilediğimiz Zonguldak Kömürspor maçından sonra yalnız bırakıldık. Aylardır söz verilen peşinat ve maç başı ödemeleri içeride olmasına rağmen bu zamana dek hiç bir açıklama yapmadık. Son olarak da kazanarak ligde kalmayı garantilediğimiz Zonguldak Kömürspor maçı primi de ödenmemiş olup muhatap alabileceğimiz kimseye de ulaşılamamıştır. Bizlere, özellikle son üç aylık süreçte Belediyenin seçim sürecinde olduğu ve seçimden sonra ödemelerin gerçekleşeceği vâdedilmiştir. Bugün lig biterken gelinen nokta da görüyoruz ki gurur ve şerefimiz ile ligde bıraktığımız Serik Belediyespor futbolcuları olarak mağdur edildik. Verilen sözler tutulmadığı takdirde Cumartesi günü oynanacak olan Esenler Erokspor maçına çıkmama kararı aldığımızı bildiririz” denilmişti. Yapılan talihsiz açıklama sonrası tepki alan Serik Belediyesporun bugün Van sporun birinci lig yolunda ki rakibi Esenler Erokspora karşı oynayıp oynamayacağı merak konusu oldu.

Yeni Doğu gazetesinin ulaştığı bilgilere göre Serikspor bugün Esenler Ersokspor karşılaşmasına çıkarak mücadelesini sürdürecek. Serikspor’un rakip takımı yenmesi halinde Vanspor birinci lige play-Off’a kalmadan yükselecek.

Muhabir: Yeşim Aşan