Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) 7 Aralık 2024 tarihli hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayları görülebilir.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklıkları Van’da 8, Hakkâri’de 9, Bitlis’te 3 ve Muş’ta 2 derece olacak.

RÜZGAR VE VAN GÖLÜ'NDE HAVA DURUMU

Rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Van Gölü'nde ise hava parçalı ve çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu olacak. Gölde dalga yüksekliği 0,25 ila 0,50 metre arasında, görüş ise genel olarak iyi, pus anında orta seviyede olacak.

Van’da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor: Kar ve Dondurucu Soğuklar Geliyor Van’da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor: Kar ve Dondurucu Soğuklar Geliyor

Muhabir: Kamuran Demir