Van’ın köklü eğitim kurumlarından Van Atatürk Lisesi’nin mezunları, geleneksel hale gelen “Domatesli Ekmek ve Limonata Günü” etkinliğinde bir kez daha bir araya geldi. 77 yıllık tarihe sahip okulun bahçesinde gerçekleşen buluşma, geçmişin izlerini taşıyan nostaljik anlarla dolu dakikalara sahne olurken, bu yılki etkinlik sadece bir hatırlama değil, aynı zamanda okulun ve derneğin geleceğine dair stratejik bir vizyonun da parçası oldu.
KUŞAKLAR BİR ARAYA GELDİ, ANILAR CANLANDI
Her yıl heyecanla beklenen etkinlik, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Farklı dönemlerden mezunlar, okulun şirin bahçesinde yıllar sonra yeniden bir araya geldi. Katılımcılar, domatesli ekmek ve limonata eşliğinde hem eski anılarını tazeledi hem de dostluklarını pekiştirdi. Mezunlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, okul yıllarına ait hikâyelerle adeta zamanda yolculuk yaptı.
DURĞUN: “GEÇMİŞLE GELECEĞİ BULUŞTURAN BİR KÖPRÜ”
Etkinlikte konuşan Van Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hakan Durğun, buluşmaların yalnızca nostaljik bir an olmadığını vurgulayarak, “Bu etkinlikler sadece geçmişi yad etmiyoruz; aynı zamanda Van Atatürk Lisesi’nin ruhunu geleceğe taşıyoruz. Her yaştan mezunumuzun burada olması, bizim için stratejik bir anlam taşıyor. Bu bir araya geliş, bir anahtar niteliğinde,” dedi. Durğun, derneğin kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinden de bahsederek, okulun geleceğine sahip çıkan bir topluluk oluşturmanın önemine dikkat çekti.
GELENEK GELECEĞE TAŞINIYOR
“Domatesli Ekmek ve Limonata Günü”, sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendiren bir buluşmaya dönüştü. Genç mezunlar, tecrübeli büyüklerinden ilham alırken, kurulan bağlar yeni iş birliklerinin de önünü açtı. Etkinlik, mezunlar arasında dayanışmayı artırmanın yanı sıra okulun toplumsal bellekteki yerini de güçlendirdi.