Hekim Birliği Sendikası tarafından Van’da düzenlenen Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’nda, sağlıkta şiddet ve hekim hakları masaya yatırıldı. Van’da, Hekim Birliği Sendikası öncülüğünde “Hekim Hakları ve Sağlıkta Şiddet Doğu Anadolu Bölge Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya bölge illerinden çok sayıda hekim katılırken, sağlık alanındaki güncel sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Özellikle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi ve hekimlerin mesleki haklarının güçlendirilmesi konuları gündeme taşındı.

Van’ın Birçok İlçesinde 26 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Uygulanacak Van’ın Birçok İlçesinde 26 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Uygulanacak

Van’da Sağlıkta Şiddet Sorunu Masaya Yatırıldı (6)

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Hatice Çerçi Balcı, etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Bu toplantıyı sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi ve hekimlerin sorunlarının çözüme kavuşması adına gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Van’da Sağlıkta Şiddet Sorunu Masaya Yatırıldı (5)

“BİZİM HEKİMLER OLARAK EN BÜYÜK SORUNUMUZ SAĞLIKTA ŞİDDET”

Sağlıkta şiddetin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Balcı, “Ben Doktor Hatice Çerçi Balcı, Hekimbirliği Sendikası kurucusu ve genel başkanıyım. Biz Doğal Anadolu Bölge Çalışma Grubu Başkanımız Doktor Burak Bey ve Doğal Anadolu Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de hazırladığı bu Bölge Çalışma Grubu toplantısıyla, Van ilimize geldik. Gerçekten, hekim haklarıyla ilgili mücadele veren bir sendikayız. Burada sağlıkta şiddet önde olmak üzere hekimlerin sorunlarını ve hekimlerin, çözüm beklentilerini konuşuyoruz. Bizim hekimler olarak en büyük sorunumuz sağlıkta şiddet. Bunun önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi ve bizim aslında sistemin mağdur ettiği taraftarlardan birisi olduğumuzun anlatılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Van’da Sağlıkta Şiddet Sorunu Masaya Yatırıldı (1)

“KISA SÜREDE HASTA BAKMAK İSTEMİYORUZ”

Balcı, “Bizler de bu kadar yoğun sıklıkta, bu kadar kısa sürede hasta bakmak istemiyoruz. Bizim asıl amacımız isteyenin muayene olabildiği değil. Herkesin sağlığına kavuşabildiği ve tekrar tekrar hastaneye gelme ihtiyacı duymadan hastaneye gelen her kişinin hekim gördüğü değil, hekim tarafından muayene edildiği bir sistem istiyoruz. Bu nedenle de bizim Şiddet doğuran sebeplerin en başında da hastanede ulaşılamayan MHRS randevuları ve bu yoğun MHRS randevuları nedeniyle hastalarına gerekli zamanı ayıramayan hekimlerin artık kendi bildikleri şekliyle bizlere öğretildiği gibi hasta muayene etmek istiyoruz. Biz bize dayatıldığı şekliyle değil öğretildiği şekliyle hasta muayene etmek istiyoruz. Bunları da her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Bu toplantıda hem hekimlerin haklarıyla ile ilgili. Hem de bizim, sorunlarımızın çözüm önerilerine bir, ışık tutabilmek için yaptığımız toplantılardan birisi burada düzenleyen herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Van’da Sağlıkta Şiddet Sorunu Masaya Yatırıldı (2)

Muhabir: Kemal Çamlı