Van’da her geçen ay trafiğe kayıtlı araç sayısında artış yaşanırken, özellikle sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde trafikte seyir etmek vatandaşlar için adeta bir çileye dönüşüyor. Alternatif yolların üretilmediği kentte, kaldırımlar ve yol kenarları esnaf tarafından işgal edilirken, yolun geri kalan kısımları da gelişigüzel park edilen araçlarla tıkanıyor. Bu durum hem sürücülerin hem yayaların günlük hayatını olumsuz etkiliyor.

Van’da 17 Temmuz’da Termometreler Kaç Dereceyi Gösterecek? Van’da 17 Temmuz’da Termometreler Kaç Dereceyi Gösterecek?

Ekran Alıntısı-113

Özellikle kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu, sabah ve akşam saatlerinde zirveye ulaşırken, şehirde toplu ulaşımı teşvik edecek altyapı çalışmalarının yetersizliği de dikkat çekiyor. Alternatif güzergahların oluşturulmaması ve mevcut yolların genişletilmemesi, yaşanan trafik sorununu daha da kronikleştiriyor.

Dytjsd

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi’nin şehir genelinde yürütmediği temizlik çalışmaları da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle ana arterlerde ve mahalle aralarında biriken çöpler, hem kötü kokuya hem de çevre kirliliğine yol açıyor. Vatandaşlar, hem ulaşım hem çevre konusunda belediyeden çözüm beklerken, şehrin bu görüntüsünün turizm kenti kimliğiyle bağdaşmadığını dile getiriyor.

Muhabir: Kemal Çamlı